Nagyon szépen köszönjük!

A napokban megyek megbeszélni a további lépéseket az önkormányzattal, majd mondom nekik.
Tavaly egyébként jöttek mérőautóval AH-tól, de a srác nem tudta megmondani, mihez kell a mérés. Annyit mondott, hogy esetleg felhasználhatják új adók beüzemelésénél, de semmi ilyen jellegű dologról nem tud. Ez volt hát már lassan több, mint fél éve.
Bár én ilyenkor nem csak egy címről mérnék, hanem az egész települést feltérképezném, hogy mi a helyzet, úgyhogy szerintem más miatt volt.
Van ugyanis olyan jellegű probléma, hogy nagymarosi adótól nyugatra a D-MUX interferencia miatt nem működik. Mivel én jelentettem be ezt is, erős a gyanúm, hogy csak azt jöttek megnézni.
Az a rossz, hogy semmit nem tudunk, egyáltalán lehet-e számítani bármire is, így nem is nagyon lehet berendezkedni semmire.
Van, aki próbálkozik a MinDig TV-vel, helyenként látni antennákat. Sok helyre felkerült parabola antenna. Olyanról is tudok, akinek azóta nincs tv-je. De például a szomszédom hetei 2-3 napot van itt, télen ritkábban, és kénytelen volt beköttetni a kábelt havi 2500 ft-ért. Pedig nem is egy gazdag valaki, akinek esetleg nem érvágás. Szegény először kijött egy set-top-box-al és egy szobaantennával, aztán jött át, hogy miért nem jön neki semmi.

Egy másik ismerős is 25-öt ráköltött (nyugdíjas néni), neki is rettentő rossz.
Hát igen, az ember megnézi az adatbázisban, tetőantennás vétel, és egyből bevásárol. Nem mondom, hogy az illető nem hibás, de azért ez az AH felelőssége is részben.
Még egy apró történetet elmondanék. Amikor kezdtük a reklamálást, természetesen az volt, hogy hát biztos rossz az antennám, meg tegyem magasabbra, meg ilyenek. Mikor közöltem velük, hogy 17 dB nyereségű antennám van 11 méter magasan a tetőn, akkor azt válaszolták, hogy tegyem magasabbra. Ezt a levelet őrzöm, mert annyira viccesnek találtam.

Mindegy mi van, az ügyfél a hibás.

Amikor kijöttek mérni, le is fotózták az antennát, úgyhogy abba már nem tudnak belekötni. Most az az álláspont, hogy az én címemen nem biztosított a stabil vétel. Kinek mi a stabil. A mérőkocsiban a tv egyik multiplexen sem talált semmit. Végül is, tényleg nem stabil.

Meg még ha csak az én címemről lenne szó... ezen is túl kéne lépni, hogy nem egyedi elszeparált eset.