...ha júniust írnánk meg sem említeném, de október van..., ma 18:02-kor ez volt látható az O1 csatornán.

üdv Józsi
Moderátor: ING-SAT
Szia.Németh Józsi írta:Sziasztok!
Ismét lett egy azonosítatlan - pontosabban azonosíthatatlan minőségű - vételem. C2 csatornán (48,250746 MHz képvivővel) vettem ma egy gyenge jelet. A vétel ingadozott, a szinkron csak másodpercekre állt össze. Az antennám délnek volt irányítva, a TV vételt előtt kb. 10 perccel a 50,107 MHz-en (6m rádióamatőr sáv) ZS6.. (Dél-Afrikai Köztársaság) állomást hallottam forgalmazni.
14:47-kor készült, logót nem látok rajta:
15:00-kor készült, mintha logó lenne mindkét felső sarokban:
Bal felső sarokban latin betűs felirat van két sorban. A felső: "LSA" 2 v. 3 betű nem olvasható, majd "OP" vagy "OR", az alsó sor nem olvasható. A jobb sarokban egy négyzet alakú logó(?) - több nem vehető ki.
üdv Józsi
Szia!podapu írta:Szia.
Valóban nem lehet meghatározni ilyen esetben hogy mi lehet,de az biztos hogy 2x vagy lehet 3 szoros ionoszférikus visszaverődés. Eleve ilyenkor elmosódik torzul a kép. A felvétel alapján merem állítani hogy sok ezer kilométeres vétel is lehet. Régebben volt egy pár de nem sok,ehhez hasonló vételem de sosem sikerült azonosítanom.
Sziasztok!Németh Józsi írta:A gyanúm, hogy az egyenlítő környékéről jöhetett, a vétel nagyon gyenge volt, a szinkron nehezen állt össze...futott, folyamatosan remegett a kép.
Ma délután is hallottam rádióamatőr forgalmat (morze) 50 MHz-es sávban Csád-ból...igaz harmat gyengén.
Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar rám mosolyog a szerencse és az alábbi ritka vételről számolhatok be.ING-SAT írta:...
Egyébként pld. a hollandiai tv-amatőr, Rijn Muntjewerff is vett néhány alkalommal kenyai, zimbabvei, ghánai tv-adást az E.2. csatornán, tehát e térség vétele, akár nálunk is előfordulhatott.
Üdv.
Gratulálok Józsi!Németh Józsi írta:...Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar rám mosolyog a szerencse és az alábbi ritka vételről számolhatok be.
.......
Nagy a hasonlóság...szerintetek? én már lekönyveltem, KBC 1 TV - Timboroa Kenya távolság: 5380km (egy adó üzemel az E2-ön). [url]...