Egyéb eszközök.

Hol és mit érdemes vásárolni.
Avatar
Kocsis Ferenc
Site Admin
Hozzászólások: 915
Csatlakozott: 2008.09.15. 18:19
Tartózkodási hely: Fertőd
Vételi telephely: Fertőd
Kapcsolat:

Egyéb eszközök.

Hozzászólás Szerző: Kocsis Ferenc »

Fiúk!
Ma vásároltam az osztrák Hofer Áruházban egy "TV 6500" típusú Film/Diascannert.
Mától él az akció, ára: 34,99 Euro/db (9.657 Ft/db).
Vasárnaptól a hazai Aldi Áruházak is polcra teszik, potom 11.990 Ft/db árért.
http://www.aldi-hungary.hu/hu/html/offe ... _21394.htm

Üdvözlettel: Feri
Avatar
ING-SAT
Hozzászólások: 5251
Csatlakozott: 2008.09.16. 20:06
Tartózkodási hely: Budapest X.
Vételi telephely: Budapest X.
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: ING-SAT »

2011. december 1.-étõl (csütörtöktõl) a hazi Lidl áruházakban is akciósan kapható a SilverCrest márkáju filmszkenner 9.999,-Ft-ért. Akinek még feldolgozatlan TV-DX vételei vannak meg filmeken, azoknak érdemes a készülék megvásárlásán gondolkodni. Persze az egyéb családi, stb. fotók filmjei is könnyen PC-er írhatók vele. Hazai vásárlás esetén, hazai garanciához is juthatunk, ami szintén nem egy utolsó szempont.
Avatar
ING-SAT
Hozzászólások: 5251
Csatlakozott: 2008.09.16. 20:06
Tartózkodási hely: Budapest X.
Vételi telephely: Budapest X.
Kapcsolat:

Re: Egyéb eszközök.

Hozzászólás Szerző: ING-SAT »

törölve!
Hajdú Mihály dr. https://ing-sat.hu
Avatar
scansat
Hozzászólások: 91
Csatlakozott: 2013.12.03. 20:59
Tartózkodási hely: Tét
Vételi telephely: Tét

Re: Egyéb eszközök.

Hozzászólás Szerző: scansat »

Ha valakit érdekel Inverto Black Ultra Flange + Feed + Tartó komplett kit jelezze a hónap végéig.
A termék a csatolt képen látható. Ár 10 ezer Ft Kit-enként.
(idehaza prominens webáruházunk árulja az alatta lévő Pro verzió LNB-t majd ennyiért Feed és tartó nélkül.)
A termék új, hó elején fogom rendelni az Egyesült Arab Emirátusokból. Szállítási idő cirka 1 hét.

http://keptarhely.eu/view.php?file=2019 ... 1fxhq.jpeg

Kéréseket mailcímre: scansatelit@freemail.hu
"...and remember that closed source leads to the dark side of the force! "
Jaume Sabater
Atomantiii
Hozzászólások: 714
Csatlakozott: 2016.11.02. 19:16
Vételi telephely: Monostorpályi

Re: Egyéb eszközök.

Hozzászólás Szerző: Atomantiii »

scansat írta:Ha valakit érdekel Inverto Black Ultra Flange + Feed + Tartó komplett kit jelezze a hónap végéig.
Én ilyen körsugárzóval használom:
https://www.bauckhage.com/en/products/l ... f-120.html

Vajon van-e érdemi különbség vételi oldalon a két változat között?
Avatar
scansat
Hozzászólások: 91
Csatlakozott: 2013.12.03. 20:59
Tartózkodási hely: Tét
Vételi telephely: Tét

Re: Egyéb eszközök.

Hozzászólás Szerző: scansat »

Ilyen nekem is van kettő...egyik rövidebb nyakú, másik hosszabb.
Meg ilyen múzeumszökevények is vannak:
Kép
Meg ilyen 100 USD-s Raven is bár offsetre:
Kép

Péniszméricskélésbe meg nem mennék bele. Mindenkinek az a jó amije van...vagy amire a költségeiből futja.
Invacom fejre Invacom Feedhorn, Invertora meg Inverto Feedhorn. Mivel nem kicsit különböznek, gondolom mindegyik cég a sajátjára esküszik.
Az internet bugyraiban nem kevés leírás van még komoly szakmai fórumokon is arról, hogy barbárkodott valaki szét egy offset LNB-t és berhelt rá egy feedhorn-t...csak mert neki úgy is jó volt, és épp "barkácsolási hajlam" tört rá.
Hja....neki épp az volt otthon használaton kívül és épp ráért....és pénzébe nem került de annyi esze sem volt hogy ha nem kell eladja és ne szétcsessze.

Kicsit számolva:
-Inverto Black Ultra cirka 4 ezer ft offsethez..bárhol idehaza..
-Invacom Feedhorn (amit linkeltél) használtan is 7 ezer ft, újonnan meg 9 ezer ft (de láttam már 11 ezerért is) ...és nem kell hozzá 1 hét, az ebay-en elviszik
-Inverto Black Pro Flange meg a sat.hu-n 5 ezer ft...és ez csak a pro, nem a Black Ultra.

Ha az első kettőből hackel össze valaki valamit:
Kép
Gyakorlatilag szét-barbárkodott minimum 10 ezer ft-ot....de enjoy!

Ha meg nincs odahaza se fej se feedhorn és vennie kell, hát tud venni errefelé Invacom feedhornt meg hozzá Inverto Black Pro fejet, 12-15 ezer ft-ért, és míg él mardossa a kétely hogy van-e olyan jó mint egy Inverto Black Ultra a rá tervezett Feedhornal. :P ...tartóval együtt 10 ezerért.
Szóval ebben ennyi az üzlet. Nekem épp kell két flange lnb...és mivel nemcsak idehaza, de az EU-ban sem kapni a Black Ultra-t csak a Pro-t, hát kétszer kellene megalkudjak. Egyszer a Black Ultra helyet hátha jó a Pro...egyszer meg hogy hátha jó rá az Invacom feedhorn...és még jóval drágábban is. Mert ugye sat.hu-n 2000ft a posta, nekem meg 20 ezerért házhoz jön a 2 Inverto KIT.

Te eszközeid amúgy is TE ismered. Normális esetben a parabola antennát gyártó cég az antennához adja a feedhorn-t. Lévén ezt illeszteni kell a tükör átmérőhöz. Normál 4 cm-es feedhorn-ok 1,1-1,2 méteres lavórokig jók.(legtöbbjük kommersz, analóg korszakból itt maradt) Ennél nagyobb tükörnél a szélein zajosodik. A 100 USD feletti RAVEN-em a 7cm-ével tökéletes pl. a 150-es Gibertinihez.
Ennél nagyobb tükörre meg még az Aliexpress-en sem találni C120/WR75 sugárzót 120 USD alatt.
https://www.aliexpress.com/item/32974911087.html
Az Inverto a HsQuare technológiára esküszik mostanság. Ez már eltér a normál mérettől mivel annál kicsivel nagyobb.(ennyit a szabványokról)
Tehát már nem illeszthető rá tökéletesen idegen feedhorn.
Hozzáértőnek már az is vicces mikor a 2 méteres prím antennába normál offset fej csücsül,2x is meghágva a fizika törvényeit. A működik és a jól működik közt mindig volt különbség. És néha muszáj engedményeket tenni és beérni a működik-el.
"...and remember that closed source leads to the dark side of the force! "
Jaume Sabater
Atomantiii
Hozzászólások: 714
Csatlakozott: 2016.11.02. 19:16
Vételi telephely: Monostorpályi

Re: Egyéb eszközök.

Hozzászólás Szerző: Atomantiii »

Ne érts félre, nem akarok "péniszméricskélésbe" kezdeni csak kíváncsi voltam, hátha próbáltad már azt is ami nekem van, mivel én meg még ezzel nem találkoztam amit te akarsz venni.

Bár nekem felfogatás szempontjából nem nagyon jöhetne szóba a te verziód amilyet venni készülsz mivel nekem a tartó a 25 mm-es csőtápot tudja rögzíteni.
Avatar
scansat
Hozzászólások: 91
Csatlakozott: 2013.12.03. 20:59
Tartózkodási hely: Tét
Vételi telephely: Tét

Re: Egyéb eszközök.

Hozzászólás Szerző: scansat »

A kérdésedre valójában nincs jó válasz. Kb annyi mintha azt kérdeznéd, hogy az alma finomabb vagy a körte?
Próbáltam az imént a lényeget leírni, nem elveszve a részletekben. Tudom hogy nem mindig megy át :D nem vagyok jó tanár.

Még egyszer:
1, Akik műholdvadásznak hívják maguk olyanok mint a horgászok....nekik a méret/mennyiség a lényeg ezért egymást licitálják túl, ki mit, mekkora antennával, milyen fejjel fog. És ahogy a különböző halakhoz más csali kell úgy transzponderenként és holdanként sokszor fejcsere..lavórcsere...vagy épp napszak váltás. Lelkül rajta, adott fej frekvenciaátvitele koránt sem konstans (állandó) ezért egyik transzponderre ez a fej jobb másikra amaz, ugyanígy a tükör is néhány frekvencián jobb, de van ahol pocsékabb. Kábel csillapítás detto frekvenciafüggő, időjárás..stb. Iszonyatosan sok az egyenletben a változó...nincs tuti recept, hazudik aki szerint van. Ezért is nem akartam azt írni hogy jobb vagy rosszabb, mert lehet hogy valahol jobb de lehet rosszabb is. Tesztet úgy és csak úgy szabad végezni, hogy a lehető legkevesebbre szűkítjük a változókat. Ugyanazon tükör, ugyanazon hold ugyanazon frekvencia és polár-on ugyanazon évszak és napszakban mérhető különbség feedhorn cserével.
2, Mint írtam prím antennákhoz a nevesebb gyártó adja a feedhorn-t. Megvan hogy mekkora átmérőjű/ f/d arányú
prímhez mekkora feed ajánlott. A (durván mondva) nálunk sugárzónak vagy angolban feedhorn-nak nevezett egység ami a flange fej elé való, már eleve 2 fontos részből áll.
a, feed vagyis a tükör felé néző tárcsa, a koncentrikus gyűrűkkel. Ennek az átmérője megfelelően nagynak kell legyen, mert a széleken zajosodik különben a jel. Az analóg korszakban jórészt prím tükrök voltak, és elég sok 90cm-es és 110-120cm-es volt forgalomban. A 90 cm-esekre akkor nem létezvén még a diceqc, flange fejek kerültek feedhorn-al...mágneses polárváltóval. Ezekből sok itt rekedt...a maguk 4cm-es átmérőjű tárcsáikkal max 90-110 cm-ig jók. A nagyobbakhoz cirka 7cm átmérőjű tárcsás feed kellett. Ezek 160-180cm-ig ajánlottak. Efelett már 9cm-es tárcsa. (KU sávról beszélünk kizárólag most)
Persze ez sem teljesen igaz mert számít a tükör f/d aránya is. Nem véletlen, hogy nagyobb lavóroknál már a Cassegrain vagy a Gregory rendszerű táplálást használják. (egyenletesebb parabola megvilágítás, jobb apertúra hatásfok)
Az analóg időkből itt maradt 4 ill 7cm-esből van a piacon elég. Ez sem olcsó, de van. Műholdvételre nem nagyon használtak 160-180cm feletti tükröt mezei user-ek. 180cm vagy ez felett meg már vagy csinál az ember vagy vesz cirka 200 USD-ért.
Itt egy offsetre való kónuszos gyűrűs feed-el rendelkező Inverto-t varázsoltak valami pár méteres lavórra valóhoz. (még mindig jobb mintha csak az invertot biggyesztette volna a fejtartóba) :D
https://www.indiamart.com/proddetail/ku ... 09697.html
Itt meg látsz egy gyári bővített feed-et nagy tükörre a maga 9 centijével.
https://www.ebay.com/itm/KU-BAND-SATELL ... 2504778581
Az Indiamart az Aliexpress indiai megfelelője. Utóbbin 220USD-ért van a 9cm-es...de mi az egy több méteres tükör árához. Aztán érdekes módon 10-ből 9-et nyitott véggel árulnak, had folyjon bele eső, hó és költözzenek bele böhöm pókok rontva a vételt. A Gibertini és az Inverto vette a fáradtságot hogy ledugózza. Persze házilag is le lehet, de ha nem megfelelő dielektromos műanyagot találunk az szépen tud csillapítani. A satellitesuperstore.co.uk rezignáltan jegyzi meg, hogy a piacon kapható invacom feedhorn minősége odahaza esztergán lepörgethető, és kábelvég dugót ajánl a cső lezárásra pókok ellen.

b, a feedhorn nem csak egy tárcsákkal árnyékolt bemenetű csőtápvonal, hanem rezgőkör ill. hullám illesztő cső is. A kör alakú belépési pontot C120 a Ku sávban....illeszteni kellett a Ku sávos flange fej WR75 bemenetére ha éppen egy régi mágneses polárváltóról származott a feedhorn. Aztán ha valaki egy mostani fej előtt használ ilyen kövületet csodálkozik hogy nem jó. Szóval illik figyelni az illesztettségre C120/C120

A két ismertebb fej...Invacom, ami ugye csak 30 méter kábelig pumpál jelet és az Inverto ami 70 méter kábelig. Az Invacom mindenhol hirdeti hogy nála a C120 szabvány átmérő 18,75mm....A Raven C120 meg 18,3mm az SMW-nél a C120 meg 18mm. A Gibertini a méretről hallgat de a viták elkerülése végett tudatja, hogy:
This Feed Horn is specialy made
for the Gibertini Antennas.
Ideal for use with Gibertini 120 cm
and 150 cm.
Az ember azt hinné hogy üzleti érdekből derűre borúra ajánlja..hát nem. Se kiskecske se nagykecske..csak Gibertinire optimalizálva.
Az Inverto szintén mélyen hallgat és csak annyit ír:
HsQuare is a unique waveguide technology which may be coupled with a slightly larger feed horn design to deliver better RF performances compared with common circular microwave waveguides.
-vagyis a táp cső mérete "eltérhet"...

Szóval nem hogy nem próbáltam, de ha próbáltam volna is más lavórban máshogy muzsikálhat. Nem tudom azt sem mekkora, milyen tükörre használod.
Bár nekem felfogatás szempontjából nem nagyon jöhetne szóba a te verziód amilyet venni készülsz mivel nekem a tartó a 25 mm-es csőtápot tudja rögzíteni.
...ezért is ad hozzá az Inverto tartót ugye. A KIT 3 részből áll. Fej...feedhorn...fejtartó.
A kérdésedre valójában nincs jó válasz. Kb annyi mintha azt kérdeznéd, hogy az alma finomabb vagy a körte?
Próbáltam az imént a lényeget leírni, nem elveszve a részletekben. Tudom hogy nem mindig megy át :D nem vagyok jó tanár.

Még egyszer:
1, Akik műholdvadásznak hívják maguk olyanok mint a horgászok....nekik a méret/mennyiség a lényeg ezért egymást licitálják túl, ki mit, mekkora antennával, milyen fejjel fog. És ahogy a különböző halakhoz más csali kell úgy transzponderenként és holdanként sokszor fejcsere..lavórcsere...vagy épp napszak váltás. Lelkül rajta, adott fej frekvenciaátvitele koránt sem konstans (állandó) ezért egyik transzponderre ez a fej jobb másikra amaz, ugyanígy a tükör is néhány frekvencián jobb, de van ahol pocsékabb. Kábel csillapítás detto frekvenciafüggő, időjárás..stb. Iszonyatosan sok az egyenletben a változó...nincs tuti recept, hazudik aki szerint van. Ezért is nem akartam azt írni hogy jobb vagy rosszabb, mert lehet hogy valahol jobb de lehet rosszabb is. Tesztet úgy és csak úgy szabad végezni, hogy a lehető legkevesebbre szűkítjük a változókat. Ugyanazon tükör, ugyanazon hold ugyanazon frekvencia és polár-on ugyanazon évszak és napszakban mérhető különbség feedhorn cserével.
2, Mint írtam prím antennákhoz a nevesebb gyártó adja a feedhorn-t. Megvan hogy mekkora átmérőjű/ f/d arányú
prímhez mekkora feed ajánlott. A (durván mondva) nálunk sugárzónak vagy angolban feedhorn-nak nevezett egység ami a flange fej elé való, már eleve 2 fontos részből áll.
a, feed vagyis a tükör felé néző tárcsa, a koncentrikus gyűrűkkel. Ennek az átmérője megfelelően nagynak kell legyen, mert a széleken zajosodik különben a jel. Az analóg korszakban jórészt prím tükrök voltak, és elég sok 90cm-es és 110-120cm-es volt forgalomban. A 90 cm-esekre akkor nem létezvén még a diceqc, flange fejek kerültek feedhorn-al...mágneses polárváltóval. Ezekből sok itt rekedt...a maguk 4cm-es átmérőjű tárcsáikkal max 90-110 cm-ig jók. A nagyobbakhoz cirka 7cm átmérőjű tárcsás feed kellett. Ezek 160-180cm-ig ajánlottak. Efelett már 9cm-es tárcsa. (KU sávról beszélünk kizárólag most)
Persze ez sem teljesen igaz mert számít a tükör f/d aránya is. Nem véletlen, hogy nagyobb lavóroknál már a Cassegrain vagy a Gregory rendszerű táplálást használják. (egyenletesebb parabola megvilágítás, jobb apertúra hatásfok)
Az analóg időkből itt maradt 4 ill 7cm-esből van a piacon elég. Ez sem olcsó, de van. Műholdvételre nem nagyon használtak 160-180cm feletti tükröt mezei user-ek. 180cm vagy ez felett meg már vagy csinál az ember vagy vesz cirka 200 USD-ért.
Itt egy offsetre való kónuszos gyűrűs feed-el rendelkező Inverto-t varázsoltak valami pár méteres lavórra valóhoz. (még mindig jobb mintha csak az invertot biggyesztette volna a fejtartóba) :D
https://www.indiamart.com/proddetail/ku ... 09697.html
Itt meg látsz egy gyári bővített feed-et nagy tükörre a maga 9 centijével.
https://www.ebay.com/itm/KU-BAND-SATELL ... 2504778581
Az Indiamart az Aliexpress indiai megfelelője. Utóbbin 220USD-ért van a 9cm-es...de mi az egy több méteres tükör árához. Aztán érdekes módon 10-ből 9-et nyitott véggel árulnak, had folyjon bele eső, hó és költözzenek bele böhöm pókok rontva a vételt. A Gibertini és az Inverto vette a fáradtságot hogy ledugózza. Persze házilag is le lehet, de ha nem megfelelő dielektromos műanyagot találunk az szépen tud csillapítani. A satellitesuperstore.co.uk rezignáltan jegyzi meg, hogy a piacon kapható invacom feedhorn minősége odahaza esztergán lepörgethető, és kábelvég dugót ajánl a cső lezárásra pókok ellen.

b, a feedhorn nem csak egy tárcsákkal árnyékolt bemenetű csőtápvonal, hanem rezgőkör ill. hullám illesztő cső is. A kör alakú belépési pontot C120 a Ku sávban....illeszteni kellett a Ku sávos flange fej WR75 bemenetére ha éppen egy régi mágneses polárváltóról származott a feedhorn. Aztán ha valaki egy mostani fej előtt használ ilyen kövületet csodálkozik hogy nem jó. Szóval illik figyelni az illesztettségre C120/C120

A két ismertebb fej...Invacom, ami ugye csak 30 méter kábelig pumpál jelet és az Inverto ami 70 méter kábelig. Az Invacom mindenhol hirdeti hogy nála a C120 szabvány átmérő 18,75mm....A Raven C120 meg 18,3mm az SMW-nél a C120 meg 18mm. A Gibertini a méretről hallgat de a viták elkerülése végett tudatja, hogy:
This Feed Horn is specialy made
for the Gibertini Antennas.
Ideal for use with Gibertini 120 cm
and 150 cm.
Az ember azt hinné hogy üzleti érdekből derűre borúra ajánlja..hát nem. Se kiskecske se nagykecske..csak Gibertinire optimalizálva.
Az Inverto szintén mélyen hallgat és csak annyit ír:
HsQuare is a unique waveguide technology which may be coupled with a slightly larger feed horn design to deliver better RF performances compared with common circular microwave waveguides.
-vagyis a táp cső mérete "eltérhet"...

Szóval nem hogy nem próbáltam, de ha próbáltam volna is más lavórban máshogy muzsikálhat.
Bár nekem felfogatás szempontjából nem nagyon jöhetne szóba a te verziód amilyet venni készülsz mivel nekem a tartó a 25 mm-es csőtápot tudja rögzíteni.
...ezért is ad hozzá az Inverto tartót ugye. A KIT 3 részből áll. Fej...feedhorn...fejtartó.
http://keptarhely.eu/view.php?file=2019 ... 1fxhq.jpeg

Üdv
Szabolcs
"...and remember that closed source leads to the dark side of the force! "
Jaume Sabater
Avatar
scansat
Hozzászólások: 91
Csatlakozott: 2013.12.03. 20:59
Tartózkodási hely: Tét
Vételi telephely: Tét

Re: Egyéb eszközök.

Hozzászólás Szerző: scansat »

:( Elnézést kell kérjek itt pár embertől akit hitegettem a "Black Ultra Flange + Feed + Tartó" vásárlással. 1 hónapig tartó levelezgetés után DMM-nél feladom. Amiket megtudtam, kétszeresen is szomorú a dolog. Nem mentegetőzésképpen inkább tanulságként nagy vonalakban leírnám:
- A hirdetett oldalon UAE (Dubai) jeleztem a vételi szándékot a DMM TV-Shop-nak. Ők visszaigazolták, és kiszámolták mennyit kell utaljak. Mikor már az utaláson ment az egyezkedés (ők a Money Expess-el szerették volna az utalást bonyolítani) közbelépett a tulajdonos Dream Multimedia (http://www.dmm-tv.com/products/?categoryid=lnbs ) és megtiltotta az eladást a webáruháznak. Azóta kint az oldalon is, hogy csak arab-ázsiai és afrikai országokból vásárolhatnak.
Egy ideig senki nem akart mondani semmit, titokzatoskodtak, mire a webshopnál kibökték, hogy licence jogok miatt nem vehetek. Mivel már nem üzlet az LNB.. (Kína mázsaszám gyártja és mára egyre jobbakat, sőt mindent amit másnak gyárt árulja ő is) az Inverto eladta sok termékének jogait az Egyesült Arab Emirátusok-ban lévő Dream Multimedia-nak. Az Ázsiai-Arab és Afrikai régióban mai napig jórészt nagy és prímfókuszos antennákat használnak, amikre flange lnb való. Európából meg szinte kikoptak, itt már mindenhova offsetet szerelnek. A vicc az egészben, hogy Inverto-ék megtervezték a fejeik, aztán mai napig Kínában..kínai cégekkel gyártatják. És szinte mindet. Így bár minden Inverto LNB Kínában készül, azt onnan viszik a megrendelőhöz (licence tulajdonos) aki meg annak adja akinek ő akarja. Az Inverto kikötése az volt hogy a Dream Multimedia nem árusíthat EU piacra semmit....konkurálva a még durva haszonnal dolgozó európai inverto árakkal.
Mert ugye tessék csak megnézni, hogy míg pl az Emiratusok Amazonján 65 dirham ( pont 5 ezer ft) egy Inverto black Ultra Flange fej, feedhorn-al és tartóval komplett, (https://www.amazon.ae/Inverto-Flange-Si ... B07MQLJZ1H ) addig a tulajdonosi jogokat gyakorló DM shopban ugyanez már csak 50 dirham ( 3800 ft) . Nálunk ha egy ilyent boltból szeretnél összerakni akkor jó ha 15-20 ezerből kijön. Hogy Dubaiban milyen az élet és mennyi pénz van, azt tudjuk, meg azt is, hogy ezen a 3-5 ezer ft-on még az arabnak tisztes haszna van. Viszonyításként egy nálunk is kapható offset black ultra fej 30 dirham ami 2300ft....ezt a fejet nálunk legolcsóbban dupla ennyiért kapni. Ahol meg gyártják, ott 3 USD darabja.
Kép
Kínai gyártó még arra sem veszi a fáradtságot hogy a nálunk neves márkát Inverto nevével hirdesse....tán tudja, hogy annak minőségét már ő is utoléri. Naná, hisz mivel ő gyártja, mindent tud róla és saját név alatt már ők is gyártanak nagy erősítésű fejeket hosszú kábelre. Az hogy az Alibaba csak nagy tételben hirdet senkit ne zavarjon meg. Érdemes regisztrálni mert a gyártókkal tudsz kommunikálni és simán meg lehet beszélni, hogy ha szerencséd van potom pénzért küldjenek 1-2 darabot úgymond kipróbálásra (mielőtt "rendelnél :wink: egy raklappal ). 1 hete egy 12,78-13,28GHz-es (LO:1183GHz) fejet rendeltem így....HotBird Uplink.
Szóval van egy olyan sanda gyanúm, hogy a mi buksinkban még nagy múltú és prominens műholdvevő tartozékokat gyártó cégek szépen az európai mobiltelefon gyártók nyomába lépnek...vagy már léptek is. Vagy tönkremennek mint az Ericsson...vagy tönkremenés után Kínában támadnak fel mint a Nokia!
Műholdas szolgáltatók nem szerelnek Inverto fejet....nekik pont jó a darabonként 1 USD-s vagy épp 50 centes Kínai is. Ma már azon is tökéletes Európában a kép, még ha hulladék török lavórra szerelik is. Azon a pár fanatikuson meg az EU-ban még megvan az Inverto-nak az 500 %-os haszon...még egy ideig! Az Alibabás kép azért is érdekes, mert a második képen az a narancssárga kupakos verziójú LNB látható amit a Dubai DMM-nek gyártanak a kínaiak. Hozzánk fehér kupakos jön.
Aztán mivel a munkahelyemen ráérek...meg fel is húztak ezzel rendesen....hát megnézegettem az áraik. Pl a Dreambox beltéri érdekes de ugyanannyi mint nálunk. A 125cm-es Gibertini is ugyanannyi..
Summa summarum eljutott a hír Luxemburgba a bolond magyarról aki flange lnb-t akar venni...Andreas Walder sales manager úrhoz került az ügyem. Ő udvariasan közölte, hogy NE akarjak én ilyen LNB-t...DE..ő segít nekem és megadja az Inverto magyar képviseletét akik nekem segítenek. Ehol ni:
Kép
A levéltől már a szemöldököm a fejem tetején járt. Ugyanis a gugli 2 másodperc alatt közölte velem, hogy nevezett Karmacom-ot évekkel ezelőtt csődeljárás keretén belül felszámolták.
https://www.ceginformacio.hu/cr9311057769
Hogy erről egy sales manager miért nem tud...mikor az oldal EN nyelvű is ???
Na, de nem olyan fából faragták Andreast hogy ez neki gond legyen! Megkeresett pár nap múlva egy hölgy mailben az Amiko-tól. Nem teszem be a levelét, mert hölgy volt..aranyos volt..kedves volt...és ahogy illik, segíteni nem tudott. Csak hogy épp azt nem írta: -dobjam ki azt a régi sz@r antennát, tud ő nekem antennát is fejet is eladni. A lényege ez volt. :D
Hát ezek után hűljön rám a bőr ha én még 1 forintot is Inverto-ék zsebébe teszek. Persze azért ha megtalálom az Alibabán a kínai gyártót, tőlük veszek próbára. Addig meg rendelek 2 ilyent:
https://www.aliexpress.com/item/32850453361.html
Aztán meglátom milyen. Nagyon rossz nem lehet mert az Anhui Bowei gyártja akik nagyon profi cég....na meg a vevőket szoktam figyelni honnan valók és mire értékelik.
Az amcsi Titanium Satellite azóta megbánt ötlete volt hogy a 40 USD-s C1W-PLL fejet a Bowei-vel gyártassa le. Olyan jól sikerült, hogy most a Bowei 19 USD-ért saját márkaként árulja! :D
https://www.aliexpress.com/item/32887035339.htm :D
Hát ez lett a vége a nagy reményeknek! Minden út Kínába vezet! De én voltam a hülye hogy hittem egy névnek...
"...and remember that closed source leads to the dark side of the force! "
Jaume Sabater
chucky
Hozzászólások: 725
Csatlakozott: 2011.08.15. 14:02
Tartózkodási hely: Hatvan
Vételi telephely: Hatvan

Re: Egyéb eszközök.

Hozzászólás Szerző: chucky »

Szia Szabolcs,

Köszi az infót!
Az Anhui bowei-el szkeptikus vagyok. Egyszer rendeltem tőlük C-fejet, amit 13K-snak hirdettek. Persze a kép a cimkéről felismerhetetlen volt. Kaptam is egy ütött-kopott, deformálódott 17K-sat (cimke szerint). Próba után még a 20K-t sem ütötte meg.
Reklamációmra annyi érkezett, hogy a cimke valóban 17K-s, de a mérnökeik feltuningolták 13K-sra mielőtt elküldték. Ezen csak mosolyogtam.:)
Szóval rengeteg fejet árulnak, de zsákbamacska.
Mindenesetre ha előrébb jutsz KU fronton majd jelezz.:)

Üdv: Szabolcs
Válasz küldése